Uzmanlarımız

Prof. Dr. Raşit Vural Yağcı
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Çocuk Gastroenteroloji ve Hepatoloji Uzmanı Raşit Vural Yağcı, 1951 yılında Trabzon’da dünyaya geldi. 1969 yılında İzmir Maarif Koleji’nden, 1975’te Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Devamı…

Pediatri uzmanlığını, 1980 yılında Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Kliniği’nde aldı.

Yedek subaylığının ardından 1983 yılında İzmir Doğumevi’ne çocuk hekimi olarak atandı. 1985 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı’na geri döndü.

Önce Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Erişkin Gastroenteroloji Bölümü’nde, ardından ABD Tulane Üniversitesi Gastroenteroloji Bölümü’nde “research fellow” ve Pediatrik Gastroenteroloji Bölümü’nde “observer” olarak 26 ay çalıştı.

1989 yılında çocuk gastroenterolojisi uzmanı, 1991 yılında doçent oldu. Türkiye’nin ilk “Çocuk Gastroenteroloji Uzmanı” olan Yağcı, 1998 yılında profesörlüğe atandı.

1995 ve 2015 yılları arasında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Gastroenteroloji, Hepatoloji ve Beslenme Bilim Dalı Başkanı olarak çalışan Prof. Dr. Raşit Vural Yağcı, kendi isteği ile 2015 yılında emekliliğe ayrılmıştır.

ilgili videoları gör

Prof. Dr. Fügen Çullu Çokuğraş
Çocuk Gastroenteroloji, Hepatoloji ve Beslenme Uzmanı

Prof. Dr. Fügen Çullu Çokuğraş, 1957’de İzmir’de doğdu. Notre Dame De Sion Fransız Kız Lisesi’nden 1975 yılında mezun oldu. 1975-1981 yılları arasında İstanbul Üniversitesi, İstanbul Tıp Fakültesi’nde okudu. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları ihtisasını, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı’nda yaptı. Devamı…

1987 yılında 9 ay Paris Bicetre Üniversitesi Pediatrik Hepatoloji Bölümünde Prof. Dr. Alagille’in yanında çalıştı.

1988-1990 yıllarında Samatya Sosyal Sigorta Hastanesi’nde mecburi hizmetini yaptı.
1990-1992 yıllarında Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Pediatrik Gastroenteroloji Bilim Dalı’nda Pediatrik Gastroenteroloji Bilim Dalı’nda üst ihtisasını yaptı. Ekim 1992- Kasım 1993 tarihleri arasında, Fransa Lille Üniversitesi Claude Huriez Hastanesi Pediatrik Gastroenteroloji Servisi’nde çalıştı.

1994 yılında doçent oldu. Doçentliği sırasında 2 kez Paris Bicetre Üniversitesi Pediatrik Hepatoloji Bölümü’nde 3’er aylık sürelerde bulundu.

1999 yılında profesör oldu. 2001-2004 yılında Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Pediatrik Gastroenteroloji Bilim Dalı Başkanlığı yaptı. 2005-2007 arasında Türkiye Danone Enstitüsü Başkanlığı yaptı. Aynı tarihlerde Uluslararası Danone Advisory Board’da görev yaptı.

1999-2002 tarihlerinde Viral Hepatit Derneği’nde, 2005-2006 yıllarında da Pediatrik Gastroenteroloji Derneği’nde Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yaptı. 1999 yılından beri Türk Pediatri Kurumu Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Sekreteri’dir.

2011-2015 yılları arasında Türk Pediatri Kurumu başkanlığı yapan Çokuğraş, 2013’ten beri Çölyak Derneği Yönetim Kurulu Üyeliği, 2008’den beri Avrupa Pediatri Birliği (UNEPSA) Yönetim Kurulu Üyeliği, 2005 yılından beri Avrupa Pediatri Akademisi Kurul Üyeliği yapmaktadır.

2013-2016 arasında IPA Standing Committee üyesi olan Çokuğraş, 2016 yılında tekrar
IPA’ya seçilmiştir.

2015 tarihinde Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nden emekli olan Prof. Dr. Fügen Çullu Çokuğraş, Bilim Üniversitesi’nde ders veriyor ve muayenehanede meslek hayatına devam ediyor.
IPA Standing Committee üyesi ve Balkan Pediatri Derneği Başkanlığı yapıyor.

15 kitap bölümü, 47 dış yayın ve 154 ulusal yayına imza atan Fügen Çullu Çokuğraş,
Prof. Dr. Haluk Çokuğraş ile evlidir.

ilgili videoları gör

Prof. Dr. Ömer Erdeve
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olan Ömer Erdeve, Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları ihtisasını yaptı. Devamı…

Neonatoloji Yandal Uzmanlığını Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde tamamladı. Bu dönem içerisinde Amerika Birleşik Devletleri’nde Yale Üniversitesi ve İsveç’te Uppsala Üniversitesi’nde çalışmalarda bulundu. Askerliğini Gülhane Askeri Tıp Akademisi Neonatoloji Bilim Dalı’nda yaptı.

Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Yenidoğan Kliniği Şef Yardımcılığı’na atandı. 2010 yılında doçent, 2015 yılında ise profesör ünvanını aldı.

2012 yılından itibaren Ankara Üniversitesi’nde öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. Türk Neonatoloji Derneği Yönetim Kurulu Üyesi olan Prof. Dr. Ömer Erdeve, evli ve bir çocuk babasıdır.

ilgili videoları gör

Prof. Dr. Nihat Sapan 
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı, Çocuk Alerji Bilim Dalı

Prof. Dr. Nihat Sapan Bursa’da doğdu. Tıp eğitimini Bursa Tıp Fakültesi’nde tamamlayarak 1979 yılında tıp doktoru oldu.1984 yılında Çocuk Hastalıkları uzmanı, 1996 yılında Çocuk Alerji Yandal Uzmanı olan Nihat Sapan, 1990 yılında doçent, 1995 yılında profesör ünvanını aldı. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı’nda, bir dönem Anabilim Dalı başkanı olarak görev yaptı. Bugün halen Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı’nda Çocuk Alerji Bilim Dalı Başkanı olarak görev yapmaktadır. Devamı…

Çocuk Alerji ve Astım Akademisi Derneği’nin kurucu üyesidir ve bir dönem başkanlığını yapmıştır. Halen yönetim kurulu üyeliğine devam etmektedir.

Türk Pediatri Kurumu Derneği Yönetim Kurulu Üyesi olan Prof. Dr. Nihat Sapan, Türk Pediatri Kurumu Derneği Bursa Şubesi’nin 3 dönem başkanlığını ve Milli Pediatri Derneği Bursa Şubesi’nin 2 dönem başkanlığını yapmıştır.

Bursaspor Yönetim Kurulu Üyesi olarak, 2 dönem genel sekreter görevinde bulunmuştur.

Amerikan Alerji Akademisi fellow üyesidir. Avrupa Alerji Akademisi üyesidir.

Uludağ Pediatri Kış Kongresi’nin 8 yıl kongre başkanlığını yapmıştır.

Çocuk Alerji ve Astım Akademisi Derneği’nin yıllık bilimsel kongresinin 1 kez başkanlığını yapmış ve 5 kez kongre düzenleme kurulunda görev yapmıştır.

Alerji İmmünoloji Derneği yıllık bilimsel kongrelerinde 2 kez başkanlık yapmış ve ayrıca 2 kez düzenleme kurulunda görev yapmıştır.

İlgi alanları Besin Alerjisi, Alerjik Astım, Alerjik Rinit, Kronik Ürtiker ve Atopik Dermatit’tir.

ilgili videoları gör

Prof. Dr. Ener Çağrı Dinleyici
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı

Ener Çağrı DİNLEYİCİ, 1998 yılında İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi’nden mezun olduktan sonra 1998-2003 yılları arasında Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanlığını tamamladı. Halen aynı üniversitede Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Profesörü olarak görev yapmaktadır. Devamı…

Temel ilgi ve çalışma alanlarını çocuk yoğun bakım, aşı ile engellenebilir hastalıklar, intestinal mikrobiyota ve probiyotikler oluşturmaktadır. 2007 yılında aşı uygulamaları konusunda uluslararası sertifika programı Advanced Vaccinology Programını tamamlamıştır. Neonatal maternal immunizasyon konusunda uluslararası iki sempozyumun (INMIS) düzenlenmesini sağlamış, halen INMIS platformunun kurucu board üyesi olarak görev yapmaktadır.

2012 yılında uluslararası ilk Pediatrik Prebiyotik ve Probiyotik Kongresi’ni düzenlemiştir ve aynı toplantının 2014 Antalya ve 2016 Ghent toplantılarında düzenleme komitesinde yer almıştır. Mikrobiyota ve probiyotikler alanında çok merkezli çalışmaların planlanması ve yürütülmesinde görev almaktadır.

Uluslararası indekslerde 80’den fazla makalesi, ulusal ve uluslararası kongrelerde sunulmuş 100’den fazla çalışması bulunmaktadır. European Society for Paediatric Infectious Diseases (ESPID), Çocuk Acil ve Yoğun Bakım Derneği, Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Derneği üyesidir. Pediatrik Probiyotik Prebiyotik ve Mikrobiyota Derneği kurucu yönetim kurulu üyesi ve başkanıdır. Hobisi farklı lezzetlerin peşinde koşmak, yemek kitapları okumak, moda ve seyahat etmektedir. Evli ve Deniz’in babasıdır.

ilgili videoları gör